Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-11-21]

Johan Rehngren blir Göteborgs nya stadsträdgårdsmästare

Johan Rehngren är Göteborgs nya stadsträdgårsmästare. Han efterträder Helena Bjarnegård som förra hösten utsågs till Sveriges första riksarkitekt. Foto: Park- och naturförvaltningen

Tillträder 2 december. Landskapsarkitekten Johan Rehngren blir ny stadsträdgårdsmästare i Göteborg. ”Jag ser fram emot att få verka för att Göteborg fortsätter att vara och utvecklas till en grön stad med hållbara stadsrum och livsmiljöer för såväl människor som djur och växter”, säger Johan Rehngren.

Han lyfter de gröna stadsrummens avgörande roll för städers förmåga att hantera klimatförändringar, till exempel genom att rena luften, ta hand om regnvattnet och vara livsmiljöer för olika arter.

– De blir allt viktigare när staden växer och fler människor ska leva här. Vi behöver våra parker, naturområden, lekplatser och torg. De är viktiga både för rekreation, återhämtning och möten. Här är det gratis att vara och alla är välkomna.

Johan Rehngren har de senaste åren jobbat på park- och naturförvaltningen, främst med strategiska utvecklingsfrågor, stadsplanering och gestaltningsfrågor. Tidigare har Johan Rehngren också arbetat på landskapsarkitektkontor i både Göteborg och Stockholm. Han tillträder sin nya befattning den 2 december.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling