Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Utbildning

[Publicerad 2018-05-09]

Katrinelundselever invigde stålkub vid Ullevi

Molly Sahlin och Ida Tornberg vid kuben utanför Nya Ullevi.

Installation om rätten till utbildning. New York, Paris, Madrid, Budapest och nu Göteborg! På onsdagen invigde elever från Katrinelundsgymnasiet sin installation i den svarta stålkuben utanför Nya Ullevi. Kuben är del av ett arbete för mänskliga rättigheter som drivs av Raoul Wallenberg Academy där 30 skolor i Sverige och utomlands jobbar med olika teman i sina kuber.

Tre klasser på Katrinelundsgymnasiets samhällsvetenskapliga program har jobbat på temat ”Rätten till utbildning”, artikel 26 i FN:s konventioner om mänskliga rättigheter. Resultatet är både teoretiskt och praktiskt.

Bland annat har man samlat ihop 13 000 kronor som ska gå till skoluniformer till elever på en skola i Sydafrika. Skoluniformen är avgörande för rätten till utbildning, utan den får man inte gå i skolan och den kostar mycket pengar.

”Göra skillnad på riktigt”
– Det är fantastiskt att vi med vårt arbete redan nu i ettan kan göra skillnad på riktigt, säger Ida Tornberg, elev i SA1B.

– Genom att jobba tillsammans i klassen har vi nått över våra målsättningar och sålt över 200 armband till förmån för elever i Sydafrika, berättar Molly Sahlin i SA1B.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling