Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-10-28]

Kim Walls journalistik i fokus för utställning på Stadsbiblioteket

Foto: Kim Wall Estate

Hedrar hennes gärning. Kim Wall var en av Sveriges mest omskrivna journalister 2017 – men som mordoffer, och inte som prisbelönad utrikeskorrespondent. Utställningen Med utställningen ”I Kim Walls fotspår”, som visas på Stadsbiblioteket, vill hennes familj flytta fokus från offerrollen till Kim Walls journalistiska gärning.

På utställningen visas bilder och texter av Kim Wall från hennes arbete som frilansjournalist i länder som Nordkorea, Indien, Haiti och USA. Kim Wall skrev ofta om människor som vanligen inte når förstasidorna eller tv-nyheterna, och eftersträvade att träffa sina intervjupersoner i deras egen miljö. Hennes arbete har publicerats i internationellt välkända medier som The Guardian, New York Times, Al Jazeera, Harpers Magazine och Vice.

Öppnar 31 oktober
Bakom utställningen står bland andra Kim Walls föräldrar, som vill flytta fokus från det omskrivna mordet som fick deras dotter att själv hamna på löpsedlarna till den journalistiska gärning.

Utställningen på Stadsbiblioteket har vernissage klockan 18 den 31 oktober, och öppnas av Ingrid och Joachim Wall tillsammans med Aldijana Talic från Publicistklubben som också är medarrangör.

– När vi nu tar hit utställningen vill vi hedra Kim Walls journalistiska gärning genom att göra den tillgänglig för många fler, samtidigt som vi påminner oss själva att återaktualisera vår kårs publicistiska utmaningar och brister, skriver Aldijana Talic.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se kommunfullmäktiges budgetdebatt 13 november

Sändningen startar klockan 9.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Budgetförslag för 2020, uppföljning av Göteborgs Stads plan för att förbättra hbtq-personers livsvillkor och delårsrapport augusti var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 23 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling