Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Trafik

[Publicerad 2004-12-03]

Klart för ny stombusslinje

Nästa höst ersätts buss 34 av stombuss 17, Göteborgs andra stombusslinje av de tre som är planerade. Foto: Klas Eriksson

Västtrafiks styrelse har gett klartecken till ytterligare en stombusslinje. I augusti nästa år startar stombuss 17 som ska gå mellan Tuve och Björkekärr/Östra sjukhuset. Den ersätter dagens linje 34 och blir Göteborgs näst största busslinje med 17.000 resor per dygn

I januari 2003 startade Göteborgs första stombusslinje, linje 16. Den går från Högsbo via de centrala delarna av stan till Norra älvstranden. Med stombussen ökade resandet och idag är linje 16 stans största busslinje.

Var tionde minut

I augusti 2005 startar nästa av totalt tre planerade stombusslinjer. Linje 17 mellan Tuve och Björkekärr/Östra sjukhuset ska gå var tionde minut och så ofta som var femte minut på morgon och eftermiddag till och från centrum.

Stombusstrafik handlar om att tänka spårvagn men köra buss. Satsningarna sker där Västtrafik redan idag har ett bra resande och idén är att utveckla trafik, teknik och framkomlighet så att det går att jämföra med spårvagn. Entreprenör på den nya linjen är Göteborgs Spårvägar.

Kostnaden för den nya stombussen beräknas vara 3,5 procent dyrare än nuvarande busslinje 34. 50 procent av ökningen förväntas täckas av nya intäkter, som på sikt väntas stiga ytterligare.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Översyn av Göteborgs Stads modell för föreningsbidrag och Göteborgsförslag om att ompröva Västlänken var två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 21 augusti. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling