Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-03-29]

Klartecken för fortsatt renovering av Sjöfartsmuseet

Får fortsätta trots ökade kostnader. Nu är det klart att den omfattande renoveringen av Sjöfartsmuseet Akvariet får fortsätta som planerat. På torsdagens sammanträde beviljade kommunfullmäktige de ökade kostnaderna för om- och tillbyggnaden, som beräknas bli klar 2021. 

I samband med Higabs projektering inför renovering så framkom det att behovet av bergschaktning och vvs-arbete var större än förväntat, vilket innebär att den beräknade kostnaden steg med runt 40 miljoner över det tidigare kostnadstaket på 100 miljoner.

Efter detta besked om ökade kostnader har frågan tagits upp i kommunstyrelsen, som efter återremittering godkände kostnadsökningen i mitten av mars. Och nu har alltså även kommunfullmäktige röstat igenom förslaget.

Sjöfartsmuseet stängde den 17 september 2018, och beräknas öppna igen under 2021. Vid renoveringen byggs bland annat en ny och större entré mot Karl Johansgatan och ett nytt underjordiskt akvarium som har tio gånger större vattenvolym än det gamla.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling