Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Stadsutveckling

[Publicerad 2019-03-06]

Kom till Älvrummet och hör mer om planerna för Frihamnen

I vår startar bland annat bygget av 800 tillfälliga bostäder vid Kvillepiren i Frihamnen. Illustration: Brofred

Temporära bostäder och spårvagnsspår. Det kommer att hända mycket i Frihamnen framöver. Välkommen till Älvrummet den 13 mars då Älvstranden utveckling och stadsbyggnadskontoret berättar mer om vad som händer i planerna för området.

Hör Anna-Lena Isacson och Caroline Valen Ohlsson berätta om vad som händer i utvecklingen av Frihamnen. Foto: Charlotte Ohlsson

Utvecklingen av Frihamnen är ett av de riktigt stora stadsutvecklingsprojekten i Göteborg. Med Frihamnen ska stadens centrum länkas samman över älven och i området ska 15 000 människor bo, och lika många arbeta.

Under 2018 pågick ett fördjupat utredningsarbete för området där det gjordes en ytterligare genomlysning av bland annat ekonomi och struktur. Det arbetet har analyserats och nu pågår det fortsatta arbetet med strukturplanen.

Spårvagnsspår till Lindholmsallén
Det har också tillkommit nya förutsättningar som har betydelse för utvecklingen i området, till exempel det planerade spårvagnsspåret som ska gå genom Frihamnen till Lindholmsallén.

Den 13 mars berättar Anna-Lena Isacson, projektchef på Älvstranden Utveckling, och Caroline Valen från stadsbyggnadskontoret, om vad som nu görs i arbetet med Frihamnen. Det gäller bland annat de 800 temporära bostäder som ska börja byggas nu i vår.

För den som inte kan komma till Älvrummet finns möjlighet att se evenemanget på Frihamnens Facebook @frihamnenetapp1. Där går också att ställa frågor i kommentarsfältet.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling