Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-04-15]

Konst om det som glöms bort

Utställningen ”Things we will forget”  med verk av tolv elever från Akademin Valand är curaterad av Daniel Jewesbury och handlar om saker som i dag uppfattas som permanenta men som i framtiden komme ratt glömmas bort. Foto: Göteborgs Konsthall

Valandelever ställer ut på Konsthallen. Många saker som i dag betraktas som oföränderliga är inte det, utan kommer att glömmas bort. Det är utgångspunkten för en kommande utställning på Göteborgs Konsthall som presenterar verk av tolv konstelever på Akademin Valand.

Den 27 april är det vernissage för utställningen ”Things we will forget” på Göteborgs Konsthall. På utställningen medverkar tolv studenter från masterprogrammet i fri konst på Akademin Valand. Deras verk sätter fokus på sådant som vi i dag betraktar som permanent, men som troligtvis kommer att glömmas bort av framtida generationer.

Utställningen tar upp skilda ämnet som klimatförändringar, massutrotningar, politiska strukturer och stadsutveckling som alla på olika sätt knyter an till det övergripande ämnet.

– Akademin Valands utställningar ger en unik fingervisning om hur samtidskonsten utvecklas idag, och om vilka frågor som är på agendan. I år ser vi att diskussionen om klimatfrågan, om social samhörighet och digitaliseringens effekter är utmärkande i flera arbeten. Jag ser med spänning fram emot att studenternas konstnärliga visioner tar plats och möter en publik i våra rum, säger Stina Edblom, konstnärlig ledare för Göteborgs Konsthall i ett pressmeddelande.
Curator för utställningen, som pågår till den 19 maj, är Daniel Jewesbury, lektor i fri konst på Akademin Valand.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för Vallgraven 12/kvarteret Härbärget vid Brunnsparken, redovisning av arbetet med åldersvänliga Göteborg och Göteborgs Stads program för biologisk mångfald och ekosystemtjänster var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 12 juni. . Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling