Temaår med fokus på kläder och skor. Klädbyte, redesign och klädotek. Det är något av innehållet när ”Kom och smaka, kläder och kaka” ordnas på Tabernaklet i Göteborg på lördag. På plats är företag och andra initiativ som underlättar för den som vill bli en hållbar och medveten klädkonsument.

− Bland annat kan du få veta hur man kan färga kläder med matrester, få tips och råd av en sömmerska för att sy om gamla kläder eller byta dina plagg mot nya, säger Maria Klint på Göteborgs nya förvaltning för konsument och medborgarservice, som är en av arrangörerna.

Arrangemanget är ett led i förvaltningens satsning på ett temaår med fokus på kläder och skor.

− Vi vill uppmuntra människor att konsumera kläder och skor på ett mer hållbart sätt. Genom ”Kom och smaka, kläder och kaka” vill vi visa på goda alternativ, säger Maria Klint.

Gratis ekologisk kakbuffé
Vid sidan om allt som handlar om kläder ordnas en kakbuffé, där besökarna själva får ta med sig en kaka de bakat med ekologiska råvaror och sedan ta del av vad andra har gjort.

− Buffén är gratis, men om man vill kan man investera i vår kakbank. De pengarna går till mikrolån i utvecklingsländer, så att människor där kan starta nya företag, säger Maria Klint.

”Kom och smaka, kläder och kaka” äger rum den 23 mars klockan 11-15. Platsen är Tabernaklet på Storgatan 39. Arrangörer är Göteborgs Stad och studieförbundet Bilda.