Sparar pengar och klimat. Göteborgs Stad gör i år en extra satsning på kostnadsfri energi- och klimatrådgivning till företag. Två personer har anställts på Konsument- och medborgarservice.

De nya rådgivarna kommer att erbjuda företagen besök för att se vilka energibesparingar som kan göras, något som kan både spara pengar och leda till bättre miljö.

– Att energieffektivisera sitt företag är en fantastisk möjlighet att minska sina kostnader för energi och samtidigt göra en insats för klimatet, säger Mikael Eriksson, energi- och klimatrådgivare i Göteborgs Stad.

Energi- och klimatrådgivningen har utökat sin personalstyrka med två personer under 2015 och räknar med att genomföra ett stort antal besök hos företag.

Finns stora besparingar att göra
Under besöket görs en rundvandring på företaget för att se vilka besparingar som kan göras. Företagen får också möjlighet att resonera kring energianvändningen, för att få så anpassade tips som möjligt.

Förutom företagsbesök erbjuder energi- och klimatrådgivningen föreläsningar för företag, organisationer och föreningar.

– Vi ser att det finns stora besparingar för företagen att göra, så vi hoppas att den här satsningen kommer att ge stor effekt på energianvändningen, säger Mikael Eriksson.

Satsningen är en del av stadens miljöprogram, en av många som bidragit till utnämningen ”Årets klimatstad”, som Göteborg fick i måndags.