Att köpa och sälja grejer på exempelvis Blocket eller Tradera funkar bra. Bara två procent av dem som svarat i Konsument Göteborgs undersökning råkade ut för problem vid sitt senaste köp. Ett lite förvånande resultat menar Konsument Göteborg.

– Frågor om privatköp har ökat i vår rådgivning och vi trodde nog att det skulle vara fler som upplever problem. Kanske är farhågorna att det ska gå fel större än vad som är nödvändigt, säger Mattias Flodwall, konsumentrådgivare på Konsument Göteborg.

Ökat intresse för handel på nätet

Konsument Göteborg har frågat 200 slumpvis utvalda personer i en internetpanel. Mer än en fjärdedel av de tillfrågade hade befarat att de inte skulle få några varor efter att ha betalat men bara två procent hade faktiskt råkat ut för några problem vid sitt senaste köp.

De flesta hade köpt och sålt varor på Blocket och Tradera, huvudsakligen saker för hemmet och för hobby och fritid.

Konsument Göteborg märker ett ökat intresse för att köpa och sälja på nätet. Det tycker Mattias Flodwall är bra:

Lättare att hitta det man vill ha

– Det är att handla smart både för plånboken, klimatet och miljön. Det är bättre om en vara används igen i stället för att slängas, säger han.

– Internet som forum har också inneburit att det är mycket lättare att leta efter det man vill ha, marknadsplatsen kommer hem till dig, och du kan sitta i lugn och ro och leta efter dina varor.