I början på mars startar säsongens föreläsningsserie på Konsument Göteborg. En rad experter kommer under våren att tala om konsumentfrågor som berör många, till exempel köpa bostad – ditt livs affär eller hur farlig din mobiltelefon är.

Vårens första föreläsning startar den 5 mars och handlar om Fair Trade, rättvis handel och förhållandet till u-länderna. Övriga ämnen under våren är frågan om hur farliga mobiltelefoner är. Statens Strålskyddsinstitut berättar om läget. Konsumenternas Försäkringsbyrå kommer och berättar om försäkringar och Folke Grauers från Fastighetsmarknadens Reklamationsnämnd berättar om bostadsköpet.

– Mötena brukar vara populära, till exempel när det gäller att köpa bostad, säger Anna Fjellman på Konsument Göteborg.

Konsument Göteborg har arrangerat föreläsningsserier varje vår och höst sedan år 2000 och det ingår i kontorets uppdrag att informera om konsumentfrågor. Serierna har ofta varit på ett tema till exempel mat, barn och köpa bostad. I vår är det mer blandade ämnen som Konsument Göteborg tror kan intressera olika konsumenter.

Det är de som bor i Göteborg, Öckerö och Partille kommuner som får komma på mötena. Det är dessa tre kommunen som driver Konsument Göteborg tillsammans. Mötena är kostnadsfria. För att vara säker på att få plats på föreläsningarna, som hålls i Konsument Göteborgs lokaler på Postgatan 16, så bör man anmäla sig i förväg. Anmälan kan göras på telefon 612530 eller 611515. Det går även bra att e-posta sin anmälan till konsument.gbg@konsument.goteborg.se