Konsument Göteborg fortsätter ge lokalt stöd. Statliga Konsumentverket startar i nästa vecka en ny upplysningstjänst kallad ”Hallå konsument” - i första hand avsedd för boende i kommuner utan konsumentrådgivare. Konsument Göteborg fortsätter precis som tidigare att ge lokalt stöd.

Många kommuner anser sig inte ha möjligheter och resurser att ha en egen konsumentvägledare i sin organisation. Det är i första hand för invånare i dessa kommuner som Konsumentverket nu på tisdag startar en upplysningstjänst.

Tjänsten kommer via en ny webbplats att samordna det oberoende stöd som finns runt om i landet. Här kommer man också att kunna hitta information, guider och kontaktvägar till myndigheter och konsumentrådgivningar.

Konsument Göteborg fortsätter som tidigare att erbjuda sina tjänster till boende i Göteborg, Ale, Kungälv, Mölndal, Partille och Öckerö kommuner.

– Vår kunskap om den lokala marknaden, och de tjänster vi erbjuder i form av till exempel utbildning och marknadskontroller, är inget som det nationella stödet kommer att ersätta, säger Susanne Norling som är verksamhetschef vid Konsument Göteborg.