Konsument Göteborg har koll på lagar och läget. Vad händer med min resa under spridningen av covid-19? Får jag pengarna tillbaka för konserten jag skulle ha gått på? Konsumentrådgivarna på Konsument Göteborg har de senaste veckorna fått svara på många frågor kring avbokade resor och evenemang på grund av coronaviruset.

Konsument Göteborg svarar på frågor från boende i Göteborg, Mölndal och Partille. Just nu är många konsumenter oroliga och har frågor kring resor och evenemang.

– Det är en oklar tid så många undrar över sina rättigheter, säger Elin Lindeberg, konsumentrådgivare.

Rätt till full återbetalning för paketresa
Konsument Göteborg håller koll på lagar och förordningar och kan ge dig vägledning i kontakt med flygbolag och liknande. Vilka rättigheter har du då som konsument när det gäller resor som inte går att genomföra just nu? Elin Lindeberg reder ut:

– Om vi börjar med paketresor, där man alltså bokat till exempel boende och flyg eller flyg och hyrbil, finns paketreselagen. Om företaget ställer in paketresan säger lagen att du har rätt till full återbetalning.

Situationen kan också finnas där paketresan ännu inte är inställd av arrangören. Eftersom UD avråder från resor till utlandet mellan 14 mars–14 april, har du rätt att avboka din utlandsresa och få full återbetalning så länge resan inte har påbörjats.

Vad gäller om jag bara har bokat flyg?
– Då är det lite andra förutsättningar. Ställer flygbolaget in resan ska man erbjudas återbetalning eller att ombokning ska ske så snart som möjligt, vilket kan vara svårt just nu. Att som privatperson vilja avboka är ingen rättighet enligt EU-förordningen, men där får man hänvisa till att det handlar om en force majeure-liknande händelse – alltså något ytterst ovanligt, oförutsägbart och bortom din och flygbolagets kontroll. När UD nu avråder från resa är det lättare att argumentera för det.

Enligt Elin Lindeberg bör du som privatperson ha rätt till full återbetalning för resor som skulle skett mellan 14 mars–14 april. Även vid inställda evenemang bör full återbetalning gälla.

– Bokar arrangören om dig till ett annat datum kan det ju vara så att du inte har möjlighet att gå just det datumet, och därför bör du ha rätt till full återbetalning. Just kopplingen till coronaviruset är inte riktigt prövad, så nekar arrangören får man som konsument ta det vidare till allmänna reklamationsnämnden.

Hur gör jag med en resa inbokad med avresedatum efter 14 april?
– Om resan ska ske efter 14 april bör du avvakta för att se om UD fortfarande avråder för resor vid tidpunkten. Det är inte säkert att du kan kräva full återbetalning om UD inte avråder till resmålet längre. Om UD inte avråder kan du ha rätt att avboka om du tillhör en riskgrupp eller om alla turistattraktioner eller infrastruktur har stängt ner och syftet med din resa inte blir av.

Maila eller ring konsumentrådgivningen
Elin Lindeberg berättar att trots det aktuella trycket ligger kötiderna hos Konsument Göteborg inte på mer än tio minuter.

– Det går också bra att mejla – vi svarar inom 24 timmar. Däremot är vår drop in stängd just nu. Vi tar bara emot bokade besök, säger hon.

Konsument Göteborg når du på 031-368 08 00 eller konsumentfraga@kom.goteborg.se