Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Konsument

[Publicerad 2016-12-05]

Konsument Göteborg anmäler 42 näthandelsföretag

Dålig information om ångerrätt. I en undersökning som Konsument Göteborg gjorde i våras visade det sig att 78 av 100 nätföretag hade bristande information om ångerrätten. 42 av dem har ännu inte rättat till felen – och anmäls nu till Konsumentverket.

Felen som upptäcktes handlar framför allt om att näthandelssajterna har bristande information om ångerrätten. Lagen om distansavtal ställer hårda och omfattande krav på vilken information som ska finnas som 78 av de 100 undersökta företagen inte uppfyllt.

Konsument Göteborg skickade efter undersökningen ett brev till företagen och påpekade felen, men en uppföljning visar att 42 av företagen ännu inte rättat till felen. Därför anmäls de nu till Konsumentverket.

– Att ha rätt information är en fördel inte bara för konsumenten, utan även för företaget. Är den felaktig förlängs nämligen ångerrätten till ett år och det verkar många företag inte vara medvetna om, säger konsumentrådgivare Maud Öhlund.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Beslut i kommunstyrelsen

Utformning av jubileumsåret 2021, tillsättning av en Amandakommission för att säkerställa att Göteborgs Stad inte brister i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck och utvärderingen av Göteborgs Stads filmsatsning 2014 var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 12 december. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 22 november

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling