Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Konsument

[Publicerad 2003-12-19]

Konsumentvägledningen blir kvar i Bergsjön

Den lokala konsumentvägledningen i Bergsjön blir kvar även efter det att pengarna från den så kallade Storstadssatsningen försvinner ur projektet vid årsskiftet. Det står klart sedan både Bergsjöns stadsdelsnämnd och Konsumentnämnden antagit ett samarbetsavtal.

Satsningen med lokal konsumentvägledning i stadsdelen har gått mycket bra. Genom ett samarbete mellan Göteborgs Stad Bergsjön och Konsument Göteborg blir en del av verksamheten kvar.

Det blir inte samma omfattning på konsumentvägledningen som tidigare då det finansierades av statliga medel under en treårsperiod.

Kunskap på medborgarkontoret

Medborgarkontoret i Bergsjön utökas med en person som kan konsumentfrågor. Tjänsten finansieras inom Göteborgs Stads Bergsjöns ordinarie verksamhetsbudget.

Konsument Göteborg ska bistå med utbildnings- och fortbildningsinsatser för personalen på medborgarkontoret. Konsument Göteborg ska också erbjuda studiebesök och föreläsningar till de boende i Bergsjön.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Beslut i kommunstyrelsen

Utformning av jubileumsåret 2021, tillsättning av en Amandakommission för att säkerställa att Göteborgs Stad inte brister i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck och utvärderingen av Göteborgs Stads filmsatsning 2014 var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 12 december. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 22 november

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling