Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Konsument

[Publicerad 2015-03-27]

Konsumentverket startar ny upplysningstjänst

Konsument Göteborg fortsätter ge lokalt stöd. Statliga Konsumentverket startar i nästa vecka en ny upplysningstjänst kallad ”Hallå konsument” - i första hand avsedd för boende i kommuner utan konsumentrådgivare. Konsument Göteborg fortsätter precis som tidigare att ge lokalt stöd.

Många kommuner anser sig inte ha möjligheter och resurser att ha en egen konsumentvägledare i sin organisation. Det är i första hand för invånare i dessa kommuner som Konsumentverket nu på tisdag startar en upplysningstjänst.

Tjänsten kommer via en ny webbplats att samordna det oberoende stöd som finns runt om i landet. Här kommer man också att kunna hitta information, guider och kontaktvägar till myndigheter och konsumentrådgivningar.

Konsument Göteborg fortsätter som tidigare att erbjuda sina tjänster till boende i Göteborg, Ale, Kungälv, Mölndal, Partille och Öckerö kommuner.

– Vår kunskap om den lokala marknaden, och de tjänster vi erbjuder i form av till exempel utbildning och marknadskontroller, är inget som det nationella stödet kommer att ersätta, säger Susanne Norling som är verksamhetschef vid Konsument Göteborg.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se kommunfullmäktiges budgetdebatt 13 november

Sändningen startar klockan 9.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Budgetförslag för 2020, uppföljning av Göteborgs Stads plan för att förbättra hbtq-personers livsvillkor och delårsrapport augusti var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 23 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling