Skäringer och handbollsfinaler. Scandinavium fyller 50 år i år och jubilaren uppmärksammas med ett digitalt museum. Nu är det sista decenniet, åren 2010–2019, släppt. Ett decennium med mycket humorshower och en hel del handboll.

Kommer du ihåg vad som hände i Scandinavium under 10-talet? Nu kan den som vill återuppleva de stora evenemangen i arenan ta sig en titt i det digitala museum som öppnade 4 juni. I fredags 24 september lanserades nämligen det sista årtiondet.

– Mellan åren 2010-2019 var det bland annat mycket humorshower på Scandinavium med besök från både den svenska och internationella komikereliten. Mia Skäringer slog till och med arenarekord då hon hade sex utsålda föreställningar med showen ”Avig Maria – No More Fucks To Give”, som sågs av över 55 000 personer, säger Sara Axelsson, digital kommunikatör på Got Events marknadsavdelning

Jerry Williams tog farväl

Det var även mycket handboll på arenan – SM-finaler, VM, EM, OS-kval och matcher med RIK. Frölunda blev CHL-mästare för tredje gången och vi fick se imponerande prestationer under inomhus-EM i friidrott.

Jerry Williams, Kent och Elton John tog farväl av sina fans på arenan. Artister som Veronica Maggio, Laleh och Lars Winnerbäck klev upp Scandinaviums scen för första gången.⁠

I det digitala museet finns en tidslinje för varje decennium, med bilder och kortare texter som blandas med evenemangsstatistik. I museet finns även filmer där olika personer delar med sig av sina bästa minnen från arenan. Mikkey Dee och Thomas Johansson är några som delar med sig av sina anekdoter.

Gothenburg Horse Show, som är Got Events egna evenemang, har dessutom en egen del i museet.

Uppmuntrar till att använda hashtag

Hittills har museet haft över 10 000 sidvisningar och nu fokuserar Got Events marknadsavdelning på att så många fler som möjligt ska hitta dit.

– Vi vill passa på att uppmuntra alla att använda hashtagen #Scandinavium50 och dela med sig av sina minnen i sociala medier. Vill någon bidra med material eller om en saknar något i museet är en också välkommen att mejla oss på webbansvarig@gotevent.se, säger Sara Axelsson.