Brett utbud av konst och kultur. På fredag 25 oktober, är det dags för 28:e upplagan av Kulturnatta – hela stadens kulturella knytkalas. Botanisera bland de 175 programpunkterna redan nu, så att du inte missar någon favorit.  

Programmet hittar du här: Kulturnatta

Kulturnatta är kvällen som Göteborgs Stads kulturförvaltning samordnar, förpackar och marknadsför men som det fria kulturlivet fyller med innehåll.

– I år är det ungefär 175 händelser anmälda så det finns mycket att utforska, säger Björn Duivenvoorden, projektledare för Kulturnatta.

Klimattänk trend
De flesta arrangemangen äger rum i de centrala delarna av stan, men det finns också aktiviteter i bland annat Biskopsgården, Backaplan, Kålltorp, Angered och Högsbo.

– Det finns verkligen något för alla smaker, säger Bjrön Duivenvoorden som ser en tendens av klimattänk i utbudet.

– Du kan till exempel göra egna plastblommor av återvunnen plast i ”Workshop med plastflora” hos FN-föreningen miljö. Kulturhuset Kåken håller workshopen ”Slöjd – lappa och laga, älska och vårda” där vi lär oss tekniker för att förlänga livstiden för våra kläder.

Få en härlig dos av Afrika
På Kulturnattas hemsida kan du själv läsa om alla programpunkter och skapa ditt eget digitala program. Kanske är du samhällsintresserad och lockas av arrangemanget ”Brexit WTF” på Gothenburg English Studio Theatre – en serie monologer om det mest utmärkande som hänt i brittisk politik sedan andra världskriget.

Du kan också förflytta dig till den afrikanska kontinenten på Blå Stället i Angered genom ”Smakprov på Afrika” genom dans, musik och berättelser om de många afrikanska folken.

– Eller till Japan när Koizen och La Fleuriste bjuder in till Japankväll med japansk blomsterkonst och mat. Och alla ateljébesök som brukar vara så stämningsfulla, det är så mycket man vill göra, säger Björn Duivenvoorden.

Även yngre göteborgare kan hitta något på Kulturnatta. Göteborg Film Festival Prisma erbjuder massa aktiviteter för unga.

– Kulturskolan och Ung Konst håller konstworkshop för unga för att nämna några.

Tänk på att populära händelser kan vara fulla så planera och boka i god tid. Först till kvarn gäller!