Juldekorationer från Stockholm. Hjärta är årets tema för Julstaden Göteborg och nu har vinterbelysningen fått ett tillskott.  I träden på Esperantoplatsen hänger 22 stora hjärtan som kommer från Stockholm som hade juldekorationer över.

Innerstaden i Göteborg är med i ett nätverk med de 14 största städerna i landet. Stockholm hade dekoration över och Innerstaden Göteborg ville gärna ha hjärtan. De 22 hjärtan som hänger i träden på Esperantoplatsen är 100 x 80 centimeter stora.

– Esperantoplatsen vid Rosenlund tycker vi förtjänar lite extra värme och belysning nu. Vi har redan vinterbelysning med 450 ljusmotiv på 18 gator, i ett 20-tal träd och ingen har väl undgått vårt stora hjärta vid Lejontrappan. Ljuskonstpromenaden lyser upp i Trädgårdsföreningen, längs Vallgraven ända till Domkyrkoplan., säger Lena Dalerup, vd på Innerstaden Göteborg.

Roligt att kunna bidra

Gabrielle Gjerswold på City i samverkan Stockholm tycker att det är fantastiskt att andra städer får glädje av dekorationer som inte längre används i Stockholm.

– Med Julstaden i Göteborgs tema i år så passade det extra bra att just dessa hjärtan hamnade där. Det gläder mig att vi kan hjälpas åt städer emellan och att vi kan arbeta hållbart och dela med oss.