Historisk kväll på Turistbyrån. Fredag 6 mars är det 300 dagar kvar till Göteborg fyller 400 år. Det uppmärksammas med en eftermiddag på Turistbyrån där besökarna får lära sig mer om stadens 300- och 350-årsjubileum. Har du minnesföremål från dessa får du gärna ta med dem. De behövs till en utställning som ska visas fram till december.

Det blir en eftermiddag med historiska förtecken på Turistbyrån på Kungsportsplatsen, fredag 6 mars klockan 15–18, för att uppmärksamma att det återstår 300 dagar till jubileumsåret.

Håkan Strömberg från Göteborgs stadsmuseum inleder med att berätta om Göteborgs 300- och 350-årsjubileum. Därefter kan alla som har minnesföremål från dessa firanden, låna ut dem till en utställning på Turistbyrån.

– Har man ett minnesföremål, bild, historia eller annat så tar man med sig dessa till Turisbyrån på fredag. Vi vill att man ska låna ut föremålet för jubileumsutställningen, som kommer att visas fram till december. Alla som bidrar med föremål till utställningen får ett jubileumscertifikat som tack för att man engagerat sig, säger Alexsandra Flinck på Göteborg & Co.

Invånare får vara med i byggprocessen
Michélle Bödtker-Lund, producent för invigningen och jubileumshelgen, och Henrik Wallgren, konstnärlig ledare för festtåget, kommer också finnas på plats och berätta om planerna för den officiella födelsedagen 4 juni nästa år då ett historiskt festtåg ska rulla genom staden.

Alexsandra Flinck berättar att festtåget kommer att visa stadens historia på ett festligt, inspirerande och levande sätt.

– Göteborgsaktörer och ikoniska profiler med koppling till staden bjuds in att bli en del av detta historiska festtåg. Det blir ett unikt tillfälle att för en dag gå samman och fira att Göteborg fyller år med allt vad det innebär när historier, händelser och människor möts. Genom medskapande processer och dialoger ges invånarna möjlighet att gå från att vara idébärare till att bli en del av den fysiska byggprocessen, säger Alexsandra Flinck.