Tisdagen 27 april är det återigen dags för ett riktigt mästarmöte. För 19:e året i rad uppmärksammar Göteborgs Stad alla som tävlar för någon av kommunens idrottsklubbar och under fjolåret blev svensk mästare. Den här gången handlar det om 307 personer.

De relativt nyblivna svenska mästarna kommer från 28 olika föreningar och representerar lika många idrotter, från armborst och ballongflygning, via handboll och handikappidrott, till trampolin och tyngdlyftning.

”Ett bra samarbete”

På tisdag kväll samlas de i Världskulturmuseet för att hyllas av idrotts- och föreningsförvaltningen. Av de 307 mästarna har 194 anmält att de kommer att närvara. Många av återbuden beror på att arrangemanget krockar med tävlingar och träningsläger.

Göteborgs Stad ser hyllningen som ett sätt att visa sin uppskattning av föreningarnas arbete.

– Klubbarna har ett bra material i form av talanger och ledare. Vi tillhandahåller lokaler, ger flera typer av bidrag och stöttar föreningarna i olika frågor. Det är ett bra samarbete, säger Kjell Andersson på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Underhållning, mat och mingel

Festligheterna har tidigare hållits bland annat på Scandinavium, Burgården och Ullevi konferens. De senaste åren har Börsen varit festlokal, men eftersom huset nu byggs om valde man i år Världskulturmuseet.

– Jag vet inte om vi flyttar tillbaka till Börsen när de är klara där. Det har varit väldigt uppskattat bland idrottarna att få se Göteborgs ”finrum”, säger Kjell Andersson.

Förutom mat och mingel kommer de svenska mästarna också att bjudas på underhållning. Mimaren Phax Ahamada uppträder, liksom tre par från klubben Göteborgs elitdansare. Vidare kommer Göteborgs Fäktklubb att ha en uppvisning.

Under kvällen delas ett antal hederspriser ut och 27 stipendiater kommer att få motta sammanlagt 100.000 kronor från Bengt Larssons minnesfond.