En djupdykning i arkivet. Scandinavium firar 50 år med ett digitalt museum som öppnar 4 juni. Först ut är 1970-talet.  “Målet har varit att synliggöra arenans historia och dela med oss av allt fantastiskt material till allmänheten”, säger Sanna Magnusson, marknadschef på Got event, Göteborgs Stads arena och evenemangsbolag.

Göteborg fyller 400 år och i samband med det firas även Scandinaviums 50 år. Det görs med ett digitalt museum som är fullt av magiska ögonblick från starten fram till i dag. I Scandinaviums stora arkiv finns gamla posters, autografer, biljetter och foton som förevigats. Flera personer har också bidragit med minnen från arenan.

Tar gärna emot mer gammalt material

– Vi hoppas att så många som möjligt, gammal som ung, hittar in till vårt digitala museum för att ta del av de magiska evenemang som ägt rum på Göteborgs alldeles egna Kålleseum. Och om någon sitter inne på mer spännande material som vi kan lägga till i vårt museum tar vi givetvis gärna emot det, säger Sanna Magnusson.

Nu går Scandinaviums första årtionde, 1970-talet, att uppleva i det digitala museet. Under de kommande veckorna släpps de andra årtiondena.