Lisebergs största satsning hittills. Liseberg firar 90 år med att presentera den största satsning som gjorts i nöjesparkens historia. ”Det har kostat två års planering och 200 miljoner kronor, men vi har byggt det här med hjärtat – inte med plånboken”, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Ända sedan jubileumsutställningen 1923 har Liseberg lockat nöjeslystna från när och fjärran med underhållning, dans, musik – och så förstås med åkattraktioner.
Radiobilar

När bara några dagar återstår inför öppningen av den nya säsongen håller hantverkare fortfarande på att putsa och fila på de sista detaljerna.

Har försökt ta barnen på allvar
Bortanför Stora scenen har det nya Kaninlandet fått breda ut sig. Några få åkattraktioner kommer fortfarande att kännas igen, men uppifrån den långa Kaninlandsbanan kan man blicka ner på en lång rad nya spännande utmaningar.

Där finns Stampbanan, Högspänningen, Hoppalång, Flygis och Cyklonen. Och den som saknar de gamla farfarsbilarna hittar den uppdaterade banan på en ny plats längs Storgatan.

– Vi har försökt att ta barnen på allvar, säger Andreas Andersen som tror på idén att utgå från olika teman i parken.

– På sätt och vis är det ju det vi gör med Jul på Liseberg också.

Lisebergsapplåden till Magnus och Brasse
Fem tusen meter asfalt har brutits upp när parken har försökt skapa en varmare, mysigare stämning.
Lisebergskanin

Till årets nyheter hör också Bergs salonger. En restaurang med 350 sittplatser – 250 av den inomhus – tänkt att erbjuda lite enklare rätter som mackor och plättar.

Onsdagen den 8 maj blickar Liseberg tillbaka på sina första 90 år och firar tillsammans med Göteborgarna från Stora scenen.

Åsa Fång och Lasse Kronér agerar värdar med artister som sopranen Malin Byström, popsångerskan Moa Lignell och magikern Stefan Odelberg.

Redan i samband med lördagens vårpremiär får Magnus Härenstam och Brasse Brännström motta den traditionella Lisebergsapplåden.

Lisebergskanin

Kaninlandet bjuder på trolleri och överraskningar.

uppdaterad version av farfarsbilarna

En uppdaterad version av farfarsbilarna finns nu i det nya Västkustområdet längs Mölndalsån.