Proffsig scen och massa aktiviteter. Efter ett års uppehåll är det återigen dags för Action i Parken Gothenburg Bowl Games – endagsfestivalen fylld av skateboardåkning, musik och aktiviteter. På Bergakungens tak den 31 augusti kan besökarna bland annat gå en barista-kurs och testa graffitti, och på scenen dyker flera etablerade artister upp.

Action i Parken är en aktivitetsfestival som anordnades av stadsdelen Centrum första gången 2013. Förra året var det uppehåll, men 31 augusti är festivalen tillbaka. Klockan 12 drar det hela i gång i Actionparken och biografen Bergakungens tak, mitt emellan Ullevi och Scandinavium.

– Alla, noll till hundra år är välkomna, säger Martin Andreasson, kulturproducent i Centrum.

Fäkta med lasersvärd på taket
Det händer massor med saker under dagen. Skateboardtävlingen Gothenburg Bowl Games pågår och mitt i skateparken är en scen uppbyggd där flera välkända band uppträder.

– Göteborgsbandet Ignore the Elephant äntrar scenen klockan 15, Avaze från Stockholm klockan 16.15, Blood Command från Norge klockan 17.30 och Jack Moy från Stockholm uppträder klockan 19.20, säger Martin Andreasson.

Bergakungens tak är öppet mellan 12 och 17 och kommer erbjuda flera prova på-aktiviteter.

Det går bland annat att lära sig göra gott kaffe av en barista och testa graffitti. Det finns även möjlighet att fäktas med lasersvärd och ta på sig VR-glasögon som ger en spännande upplevelse.

– Och så finns det en nördloppis som är riktad till folk som älskar nördigheter och alternativt mode.

För två år sedan hade Action i Parken 3 000 besökare och arrangörerna hoppas på liknande siffror nu. Det finns mat att köpa för besökarna. Olika foodtrucks kommer att finnas på plats och sälja mat.

Anmälningen öppen
Runt 80 åkare brukar delta i skateboardtävlingen Gothenburg Bowl Games. Anmälningen är fortfarande öppen, och det finns flera klasser för åkarna.

– Junior, senior och tjej. Och så har vi en masterstävling för killar och tjejer över 40, säger Daniel Blasko, ungdomskonsulent i Centrum, som anordnar tävlingen.

Både amatörer och proffs får vara med och det dyker upp åkare från resten av Norden och Europa. Endagsfestivalen slutar ungefär klockan 20.30.

Foto: Magnus Borg