Tävlingar, workshops och grillkvällar i sommar. Nu blir det tryggare för små skateboardåkare att hålla till på Actionparken vid Burgården. Under hela sommaren, fram till slutet av september kommer parken att vara bemannad med personal som kan coacha ungdomar i parkens olika aktiviteter, hålla i ordning och fixa grillkvällar.

Sju dagar i veckan från och med nu till slutet av september kommer två utbildade vuxna att finnas på plats mellan 9.00 på morgonen och 19.00 på kvällen. Till sin hjälp har de två till tre ungdomar som sommarjobbar. Ungdomarna kommer coacha de andra ungdomarna i parkens aktiviteter, men också hålla workshops, anordna tävlingar och andra mindre arrangemang.

19CE.jpg
– Actionparken är en populär mötesplats som kan bli ännu populärare med till exempel en skateskola och med grillkvällar, säger Jakob Andreasson, verksamhetschef på Park- och Naturförvaltningen.

Tryggare för yngre åkare
Bakgrunden är ett politiskt beslut att bemanna några lekplatser i Göteborg och efter indikation att actionparken behövde personal på plats ordnades finansiering för att prova detta där under 2011. En solig dag besöker hundratals ungdomar actionparken. Bemanningen förväntas ge en mer ordnad struktur och mer ordnade aktiviteter.

– Utöver alla ungdomarna från Göteborg så kommer många unga åkare från bland annat Lerum och Kungsbacka in till actionparken. Det blir många små barn som samtidigt ska samsas med äldre ungdomar och det kan bli både tryggare och trevligare för de yngre om det finns personal på plats, säger Jakob Andreasson.

– Alla som åker i Actionparken gör ju det på eget ansvar men personalen kan kanske bidra till att lära oerfarna åkare hur man samsas på trånga åkytor och hur man åker smart så att man inte står onödigt i vägen för andra åkare.

Bodarna som personalen ska hålla till i sattes upp i måndags och än så länge finns det bara en personal på plats, men man räknar med att vara igång på allvar inom ett par veckor.

1F32.jpg