"Det är som Jerringpriset – folkets pris". Hallå där Adde Larsson, på Mediabyrån Daglig verksamhet, som varit på sportfilmfestival i Palermo, Italien, och tagit emot pris för filmen Den blåaste himlen där du följer fotbollslaget Göteborg FC. Hur mår du?

Adde Larsson och Jonas Autio med prisbucklan för Social media award.

– Jättebra! Jag står på flygplatsen i Milano på väg hem nu. Vi kom till Italien i fredags. Galan var i söndags.

Vilka var där mer än du?

– Det är Jonas Autio, samordnare på Mediabyrån som jag gjort filmen med, och Tore Lund, som var kommunikationsansvarig i Göteborg FC. Dessutom har mamma och pappa varit här. De kom och överraskade mig på hotellet. Jag hade ingen aning – det var riktigt häftigt.

Ni fick ta emot pris på galan – berätta!

– Vi vann Social media award, jag tror man kan säga att det är som Jerringpriset – folkets pris. Det var många som hade röstat på oss på Youtube. Vi hade fått reda på det några veckor tidigare. Innan galan skrev Jonas ett tal på engelska till mig, och vi övade och övade som vi brukar göra. Det var lite spänt att gå upp på scenen och jag tänkte att jag inte skulle börja gråta. Men det var svårt att hålla känslorna i styr. Vi var också nominerade i kategorin paralympics, men där vann vi inte.

Hur firade ni?

– Efter galan – som pågick i två timmar – gick vi ut och firade med pizza och Cola zero.

Träffade du några intressanta människor på galan?

– Jag träffade Italiens motsvarighet till Benny Hill. Men det var svårt att prata med honom, de är så dåliga på engelska italienarna.

Vad händer när du kommer hem?

– Allt ska få sjunka in lite – det är mycket känslor. Jag är stolt och glad. Sedan ska pokalen visas upp både på mitt boende, för enhetschefen på kontoret och hos BK Häcken. Sedan kommer den stå på Mediabyrån.