Ny stor parkanläggning. En flygtur 70 meter över havet kallad AeroSpin är Lisebergs mest utmanande nyhet 2016. Den interaktiva attraktionen återfinns i nyanlagda Lisebergs trädgårdar - 6300 kvadratmeter grönska.

Våghalsiga Lisebergsbesökare har det alltid funnits gott om, ända sedan den tidiga berg-och dalbanans dagar.

Inför den nya säsongen presenterar nöjesparken AeroSpin, en interaktiv flygplansattraktion som stundtals erbjuder fantastisk utsikt över staden, för att i nästa stund förvandla resan till en hejdlöst omskakande upplevelse. Men passageraren avgör själv vilken sorts tur det ska bli:

– Det är det som är så fantastiskt med AeroSpin, säger Lisebergs vd Anders Andersen.

Den högsta i världen i sitt slag
Det 35 meter höga tornet har tolv armar. På varje arm sitter två flygplan som är utrustade med två spakar, en för varje vinge. På så sätt kan den som flyger själv styra planet och få det att rotera i sidled runt sin egen axel.

Attraktionen är byggd av det tyska företaget Gerstlauer och är världens högsta i sitt slag.

Lisebergs besökare kommer att hitta AeroSpin i den nya väldiga trädgårdssatsningen som också blir en del av det stora projektet: Gothenburg Green World. Lisebergs trädgårdar har fått breda ut sig över 6300 kvadratmeter uppe på berget. I det nyanlagda parkområdet presenteras dessutom en stor lekplats och en tvåvåningskarusell

Liseberg redovisar för andra året i rad en rekordvinst, och den totala investeringen för 2016 är 170 miljoner kronor.