Föreningar och företag arrangerar tillsammans. Hallå där Ulrika Eldkrona! Du är verksamhetsamordnare på idrotts- och föreningsförvaltningen och håller på att förbereda det sista inför Familjedagen i Kvibergs Park på lördag 13 april. Vad händer då?

Ulrika Eldkrona. Foto: Joanna Klasén

– Vi bjuder på en aktivitetsfylld dag för hela familjen! Det blir äggjakt för barn och tipspromenad för vuxna, med fina priser. Det kommer också bli ponnyridning, man kan prova på att spela bubbelboll, testa att skjuta på mål med innebandymålvakt, prova beachvolleyboll och få träningstips av instruktörer i Parkens utegym.

Vi börjar klockan elva och då kan man kan checka in utanför Beach Center och få sin äggjaktskarta.

Det är första gången Familjedagen arrangeras – hur kom den till?
– Tillsammans med alla föreningar och företag som är verksamma i området ville vi bjuda in till fantastiska Kvibergs Park. Vi har märkt att det är många har missat den här parken och för dem vill vi berätta om allt som finns här.

Och vad är det?
Kviberg Park är ett område där idrott, kultur, hälsa och utbildning samlas. Här huserar ett stort antal föreningar och evenemang. Flera av dem har egna lokaler medan andra använder områdets bokningsbara anläggningar och utomhusmiljön.

Berätta om några av dem!
– Många känner till multisportanläggningen Prioritet Serneke Arena med bland annat skidanläggning, idrotts- och fotbollshallar, gym, konferens, hotell och skolor. Men här finns också en klätteranläggning, världens största inomhushall för beachvolleyboll, många fotbollsplaner, motionsspår, dirtbikebana, utegym och ett skateboardanpassat torg.

Vad är förhoppningarna inför Familjedagen?
– Att vi ska få några härliga timmar tillsammans och att så många som möjligt hittar en aktivitet de gillar.