Musik, dans, modevisning och sopplunch. Lundbys femtonde äldrevecka sätter i nästa vecka sin prägel på hela stadsdelen. Det övergripande temat är i år ”Möjligheter till ett aktivt och friskt liv” och utbudet av aktiviteter är brett. Arrangörerna hoppas på många nya besökare och har satsat på att nå ut med information om allt som händer.

Några dagar innan den femtonde upplagan inleds på måndag fixar samordnaren för Lundbys Träffpunkter, Tia Edlund, ännu med de sista detaljerna:

Föreningar, företag och församlingar är med
– Men det kommer att fixa sig. Inga problem, säger hon och blir lite extra glad om hon får möta nya ansikten på några av de många arrangemangen i det breda utbudet.
318.jpg
– I år har vi satsat hårt på marknadsföringen för att nå ut med information om allt som händer. Många av de trogna besökarna har förstås redan bra koll, men det skulle vara roligt om vi kunde få kontakt med en del av dem som inte redan tidigare hittat till äldreveckan.

”Möjligheter till ett aktivt och friskt liv” är det övergripande temat, som förutom en rad programpunkter i Granngården på Wieselgrensgatan 11 och Träffpunkt Kyrkbytorget 5, fått en lång rad föreningar, företag och församlingar att knyta an till den speciella veckan.

Repris på omtyckt sopplunch
– Kanske hittar man något i deras utbud som man vill fortsätta med. Vi vill ju helst att engagemanget ska pågå under resten av året också, säger Tia Edlund.

Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande i nästan två decennier, invigningstalar på Granngården. Och redan under måndagen rullar programmet igång med modern dans till Dominos orkester.

– Musik lockar alltid. Och förra årets sopplunch blev så omtyckt att vi i år, tack vare SPF-föreningarna i Lundby, kan erbjuda en ärtsoppa, säger Tia Edlund och fortsätter:

2C5A.jpg– Och på tisdag eftermiddag – när vi har modevisningen med seniormannekänger härifrån Lundby – då vet jag av erfarenhet att det kommer mycket folk.

Har lockat många studiebesök
En mässa i hälsans tecken arrangeras i Granngården på fredag. Hantverkare och småföretagare ger prov på sina tjänster och produkter och bjuder dessutom in till en tipspromenad.

Den traditionella äldreveckan i Lundby har väckt intresse och gensvar långt utanför stadsdelens gränser och det är precis så Tia Edlund och hennes kollegor vill ha det:

– Det är jätteroligt om äldre runt om i stan hittar hit och vill vara med, men vi har också haft flera studiebesök hos oss. Man vill veta hur vi jobbar med äldreveckan för att starta egna seniorveckor och seniordagar på andra håll.

I Lundby slipar man nu på de sista detaljerna. Och nästa år i vecka 43 – varken förr eller senare – är det dags igen.