Uppmärksamma funktionsvariationer. Lika unika heter en konsert som arrangeras på Kulturlagret i Göteborg den 26 maj. Uppträder gör artisterna Alexsus och Jimmy Marcus. “Tanken med spelningen är att uppmärksamma personer med olika funktionsvariationer i samhället”, säger Markus Borg som har Alexsus som artistnamn.

Markus Borg alias Alexsus är först ut på konserten. Han kommer att sjunga egna låtar till förinspelad musik. Han har skrivit låtar sedan han var 13 år och nu är han 30. Genremässigt hamnar musiken mellan ballad, visa, singer-songwriter och pop. Texterna är på svenska.  

– De handlar mycket om min uppväxt, jag blev misshandlad i 15 år i fosterhem. Men de handlar också mycket om att våga vara sig själv, stå för den man är och att gå sin egen väg.  

“En bortglömd grupp”

Jimmy Marcus spelar efter Alexsus. Han har varit med i Melodifestivalen med gruppen Youngblood. Numera är han soloartist. Markus Borgs tanke med konserten är att uppmärksamma personer med funktionsvariationer.  

– Det är en bortglömd målgrupp, många av dem har kanske inte möjlighet att gå på konsert och jag vill lyfta dem med den här konserten, säger Markus.

Lika unika arrangeras på Kulturlagret på Djurgårdsvägen 29 den 26 maj klockan 18-20. Det är 50 kronor i entré och åldersgräns 13 år. Konserten är en del av Göteborgs jubileumsfirande. Kulturlagret drivs av Göteborgs Stad.