Trädgårdsföreningen återupplivar allsången för en kväll på torsdag. Efter att Lotta Engberg tagit emot Lasse Dahlquist-stipendiet blir det allsång vid parkens permanenta scen med bland andra Peter Harrysson, Stefan Ljungqvist och Leif ”Loket” Olsson.

Under flera år var Trädgårdsföreningen göteborgarnas allsångsarena nummer ett. Det var hit man drog då man ville sjunga tillsammans med andra. Och många tjocka allsångshäften har passerat revy under de 17 säsongerna, från 70-talet och framåt, i parken.

Inleder med brunnsmusik

Fast nu var det ett tag sedan sist. Men på torsdag den 25 augusti är det dags igen. Då drar Kållepojkarna och Legato-kören igång sången.

Och så blir det utdelning av Lasse Dahlquist-stipendiet som i år går till Lotta Engberg, Lisebergs allsångsdrottning som vet hur man fångar en publik. I juryns motivering till priset står bland annat att hon liksom Lasse Dahlqvist har förmågan ”att på ett synnerligen medryckande sätt får med sig sin publik vid många festliga tillfällen”.

På allsångskvällen medverkar också Carolina Sandgren och Ulf Källvik med flera. Arrangemanget inleds med brunnsmusik vid fontänen där Åke Edefors är dirigent. Klockan 18 är det dags för allsång vid parkens permanenta scen.

Kan locka ungdomar?

Stora konserter, på stora arenor med mycket ljud- och ljuseffekter må vara häftigt. Men underhållning i det mindre formatet efterfrågas också av många. Och vem vet, kanske kan Trädgårdsföreningen återuppliva sin allsångstradition – och även locka ungdomar, precis som Skansen lyckats med.

Fotnot:
Bakom arrangemanget står Trädgårdsföreningen och restaurang Trädgår’n.