Aktiviteter för alla i dagarna tre. Angered arena firar 10 år den 13-15 april. Det blir ett blandat program med gratis aktiviteter för alla åldrar. “Vi hoppas att många kommer och får upptäcka den här fantastiska arenan som vi är så stolta över”, säger Eleonor Artfors, enhetschef Angered, idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborgs Stad.

Angered arena invigdes den 13 april 2013 och tanken med den nya anläggningen var att den skulle bidra till att öka simkunnigheten och folkhälsan i Angered.

– Jag har arbetat här i tio år, det har varit väldigt omväxlande och hela tiden hänt nya saker. Verksamheten har varit och är en stor samhällsnytta. Men vi har också haft utmaningar, saker som sker på utsidan har påverkat oss i perioder och vi har fått jobba med trygghetsfrågor, säger Johannes Lundberg, teamledare på Angered arena.

Många aktiviteter

Angered arena rymmer många verksamheter och har sporthall, ishall, simhall, gym, friidrottshall inomhus och ett aktivitetstorg utomhus. Det speglas i programmet för 10-årsjubileet som både nya och gamla besökare kan ta del av gratis.

– Träning för miniorer, juniorer, seniorer och familjer. Vattengympa, livräddning, skridskoskola, para-hockey, salsakväll, förhoppningsvis rollerderby-disco och utomhuspass. På lördag bjuder vi på korv och bröd på Angeredsvallen och då kommer vi ha en aktivitet där vi förhoppningsvis springer tio mil, det vill säga 250 varv på banan för att fira de tio åren, säger säger Eleonor Artfors.

Arbeta mer utåtriktat

Angered arena är stor och kan ta mycket folk. Men Eleonor Artfors tycker att den är mindre utnyttjad än den skulle kunna vara.

– Vi ska försöka att arbeta mer utåtriktat och locka hit dem som inte är här idag, det är ett arbete som vi ska påbörja tillsammans med idrotts- och föreningsförvaltningen.

Hammarbadet med i firandet

Hammarbadet i Hammarkullen ingår i samma enhet som Angered arena och även där blir det extra aktiviteter den 13-15 april.

– Vi har pass där också eftersom vi vet att många inte kan ta sig till Angered arena, till exempel de som är äldre eller har många barn, säger Eleonor Artfors.

Läs mer om firandet och hela programmet i länken som finns här nedanför.