Heldag för stadens äldre. Sittgympa, finsk tango och tips på hur man bäst håller hjärnan i trim. Det är några av programpunkterna när seniordagen firas på Angered Arena tisdag 1 oktober. Med blandade aktiviteter för kropp och själ är tanken att både inspirera och informera.

− Vi vill visa äldre som bor i Angered och andra stadsdelar att det finns massor med aktiviteter att engagera sig i. Att det är viktigt att vara med och inte bara sitta hemma och isolera sig, säger Nélida Becerra på Senior Göteborg, stadens utvecklingscenter för äldrefrågor.

Internationella äldredagen instiftades av FN redan 1990. Årets seniordag ger nyöppnade Angered Arena en möjlighet att visa upp vad man har att erbjuda stadens äldre invånare. Även en rad pensionärs- och invandrarföreningar är på plats för att lyfta fram sina verksamheter.

Finskt får avsluta
Bland annat ges tillfälle att prova på sitt- och vattengympa, dans och bordtennis. Rolf Ekman, professor i neurokemi, föreläser om hjärnan och Hälsoteket berättar om ”Bra kost på äldre dar”. Dessutom blir det allt från körsång och dansuppvisningar till kinesisk Tai Ji Quan.

− Eftersom det bor ganska många äldre finländare i Angered har vi valt att avsluta programmet med finsk musik och prova-på-tango, säger Nélida Becerra.

Under dagen visas också den uppmärksammade fotoutställningen ”Man har ju alla åldrar i sig”.