Linda Pira på stora scenen. Hela Angered bubblar av förväntan inför den stora stora satsningen på torsdag 10 september: Angered tar plats. Invigningen av närsjukhuset och Linda Piras spelning utgör höjdpunkter på en lång dag med ett brett utbud.

I Angered bestämde man sig tidigt för att försöka göra något extra av tillfället när det nya närsjukhuset skulle invigas.

Nu när den stora dagen närmar sig har stadsdelen samlat sig kring massor av aktiviteter på området mellan sjukhuset och Angered Arena.

– Vi inviger Angered tar plats klockan 10, och kommer att hålla på ända till klockan 21 på kvällen, säger projektledaren Therese Bengtsson som särskilt imponerats av gymnasieungdomarnas engagemang att vilja vara med och göra Angered till en ännu bättre plats att bo och leva på.

Det var också ungdomarna själva som utsåg Linda Pira till sin önskeartist för kvällsspelningen på den stora scenen framför sjukhuset. Förra året fick Pira pris som ”Årets nykomling” vid Grammisgalan och uppträdde också på Way out West. Tidigare i år vann hon kategorierna ”Årets låt” och ”Årets Hiphop/soul” vid P3 Guld-galan, så det finns anledning att tro att det blir trångt framför stora scenen kl 18.30.

Mässa för delaktighet
Redan klockan 10 invigs Angered tar plats från den lilla scenen av stadsdelsnämndens ordförande Ali Mooeni och stadsdelsdirektör Marianne Olsson.

– Samtidigt öppnar vi en mässa inne i köpcentret med ett fyrtiotal deltagande verksamheter som visar prov på sina olika verksamheter. Mässan har temat: Delaktighet och visar på bredden i förenings- och förvaltningsutbudet, säger Therese Bengtsson och fortsätter:

– Syftet är ju att Angeredsborna ska kunna komma och få en uppfattning om allt som erbjuds i stadsdelen. Det är alltifrån idrottsföreningar, barn- och vuxenföreningar av olika slag, till förskolor, skolor, Skatteverket, rehab och många andra.

Chans att se nya sjukhuset
Klockan 13 väntar högtidlig invigning av det länge emotsedda närsjukhuset, och sedan bandet klippts ges också allmänheten möjlighet att se sig om i den nya byggnaden.

Den tidiga eftermiddagens arrangemang vänder sig annars i första hand till en yngre publik med hoppborg, ansiktsmålningar och trolleriuppvisningar för att senare under eftermiddagen och kvällen få en vuxnare prägel.