Förortens poesi och litteratur i fokus. Det blir en bokmässa i Angered även 2019. Det meddelade arrangörerna, Kulturhuset Blå stället, biblioteken i Angered, Blå ställets vänner och Folkets hus Hammarkullen tidigare i veckan.

2018 var det premiär för Angereds bokmässa – en arena för skrivande personer, med fokus på litteratur och poesi från förortsområden. Mässan, som håller till på Kulturhuset Blå Stället, lockade en stor publik, bjöd bland annat på seminarier samt författarläsningar med både kända och okända författare. Det fanns dessutom bokbord, flera scener och ordnade panelsamtal. Initiativet till Angereds bokmässa kommer från de lokala författarna José Romero och Yarko Rhea Salazar.

Så i höst är det dags igen. Den 21 september öppnas dörrarna till en arena som vill spegla samhällets och litteraturens mångfald och rikta ljuset mot hur representationen ser ut i litteratur-Sverige i dag. Liksom förra året kommer mässan att innehålla flera scener, författarframträdanden, läsningar, panelsamtal samt bokbord med författare, förlag och organisationer.

–Vi är jätteglada och det känns väldigt roligt. Vi känner att vi behöver förvalta det stora engagemanget som vi fick 2018 och vi är väldigt entusiastiska över att äntligen kunna börja planera, säger Anni-Frid Frisk på Kulturhuset Blå Stället.