Unga från hela staden välkomna. I helgen blir det film, teater, musik och graffitti på Frilagret. Fritidsgårdarna i Angered arrangerar festivalen tillsammans. ”Tanken är att Angered bjuder in hela stan”, säger Morris Shabo, fritidsledare på Hjällbo fritidsgård.

Festivalen pågår 1-2 november och på programmet finns bland annat poesi, skräckfilm och tävlingar i dancehall och breakdance.

Planering i samarbete
Under några år på 1990-talet skapades en ungdomsfestival i samarbete mellan fritidsgårdarna i Angered. I våras kom ett förslag om att göra något liknande igen. Sedan dess har en grupp ungdomar och personal från fritidsgårdarna i Angered, Kulturatom, fältgruppen och Unga påverkar träffats regelbundet för att planera.

– Det har varit mycket jobb. Men nu smäller det! säger Morris Shabo.

Alla bidrar
Alla arrangörer ansvarar för varsin del. Till exempel kommer ungdomar från Mixgården i Hammarkullen att visa kortfilmer som de har gjort själva och ungdomar från Guts ordnar ett spa med massage och nagelvård. Morris Shabo tycker att det är roligt att få arrangera något stort tillsammans med de andra enheterna.

– Det gör att man lär känna andra kollegor. Och så känns det kul att få med ungdomarna, att de kan vara med och skapa festivalen.