Nu börjar rekrytering av personal. Snart kan du simma, åka skridskor, gymma, bada bubbelpool eller hoppa längdhopp. Allt under samma tak i Angered. I början av april nästa år slås portarna upp för den nya multisportanläggningen och i dagarna börjar rekryteringen av bland annat badvärdar, gyminstruktörer och receptionister.

Den nya anläggningen intill Angeredsgymnasiet innehåller bland annat ett unikt aktivitetstorg, där det alltid ska hända något inspirerande och spännande.

– Det kan vara allt från pröva-på-verksamhet i olika idrotter till stora evenemang då torget blir hela 550 kvadratmeter stor exklusive läktare, säger Gunnar Svensson, enhetschef och samordnare för den nya multisportanläggningen.

Fokus på fysisk hälsa
– Här ska till exempel förenings- och kulturlivet kunna visa upp sina verksamheter och alla som vill vara med ska kostnadsfritt kunna testa på.

Något liknande koncept finns inte i Göteborg. Syftet är att inspirera till olika aktiviteter, med fokus på den fysiska hälsan.

– Vi vill nå ut till dem som tidigare inte kommit i så mycket kontakt med friskvård och träning. Tanken är att det på torget, året om, ska hända något som ska främja hälsan, säger Gunnar Svensson.

Multisportanläggningen innehåller bad, ishall, aktivitetstorg, gym och gruppträningslokaler, friidrottshall, sporthall, en relax- och rehabiliteringsavdelning samt ett café. Inom kort annonseras efter ett 20-tal medarbetare till anläggningen; bland annat teamledare, badvärdar, gyminstruktörer och receptionister.

7030.jpg