Tillträder i mitten av mars. Anna Rosengren utsågs på måndagen till ny direktör för kulturförvaltningen i Göteborgs Stad. Anna Rosengren är sedan förra året vd för Folkteatern, dessförinnan var hon under nio år chef för Sjöfartsmuseet Akvariet där hon bland annat ledde museets ombyggnad och lyfte museets besökssiffror.

− Jag är väldigt glad över att ha fått förtroendet att leda kulturförvaltningen, säger Anna Rosengren. Med firandet av Göteborgs 400-årsjubileum 2021 står förvaltningen inför en spännande period och jag ser verkligen fram emot att ta mig an detta uppdrag tillsammans med ledning och medarbetare.

Anna Rosengren, som är född 1971, fick 2011 utmärkelsen ”Pro Arte et Scientia” av Göteborgs Universitet för utvecklingsarbetet vid Sjöfartsmuseet Akvariet.

Hon tillträder sin nya befattning i mitten av mars nästa år och fram till dess är Stadsbibliotekets chef Christina Persson tillförordnad förvaltningsdirektör. Den förre kulturdirektören Björn Sandmark utsågs i somras till vd för Göteborgs Stadsteater.