Över 200 olika programpunkter. Skulpturvandra i Trädgårdsföreningen, lär dig breakdansens grunder på stadsmuseet eller beskåda en performance under Älvsborgsbron. Det är bara några av de nattliga kulturupplevelser som står på programmet under årets Kulturnatta den 12 oktober.

I år arrangeras Kulturnatta för tjugoandra gången. Drygt 130 arrangörer har hittills anmält sig och bjuder på konst och kultur i alla tänkbara och otänkbara former över hela Göteborg.

− Det som skiljer oss från många andra festivaler är att vi inte har någon konstnärlig ledning som gör ett urval, utan här får alla vara med, säger Åsa Nohlström på kulturförvaltningen.

Invigning vid Lagerhuset
Bland de nya arrangörerna märks bland andra design- och formkollektivet ”Friends of form”.

− Det är en sammanslutning av unga, västsvenska formgivare. En annan ny grej är att det händer massor, som filmvisningar och livemusik, vid kaffevagnen på brända tomten i Brunnsparken, säger Åsa Nohlström.

De flesta programpunkter har fri entré, men några kräver Kulturnattakortet som kostar 150 kronor och säljs på plats. Invigningen äger rum klockan 19.00 utamför Lagerhuset. Den arrangeras av Hey it’s Enrico Pallazzo! och är en hyllning till gatumusiken.