Göteborgs kulturförvaltning lanserar nu 2009 års museikort som "årets smartaste julklapp". Och är man på jakt efter en upplevelse som varar länge och som kan ge massor av kunskap, är det nog svårt att hitta något billigare.

– Årsbiljetten till Göteborgs Stads museer kostar 40 kronor för ett helt år, visst är det fantastiskt! Men många känner inte till att det är så billigt att gå museerna, säger Åsa Nohlström, marknadsförare på kulturförvaltningen.

Nu ska det bli mer känt. Kulturförvaltningen kommer att puffa för det prisvärda kortet, både i radio- och TV-reklam samt i annonser i GP och Metro.

”Ursnygg presentförpackning”

Försäljningen av nästa års kort har redan startat, på museerna och på Kulturpunkten i Stadsbiblioteket. Så den som köper och börjar utnyttja kortet redan nu, får 13 månader för 40 kr. Eftersom fem museer ingår, blir det alltså mindre än en tia per museum…

– Och så får man biljetten i en ursnygg presentförpackning, klar att ge bort i julklapp till farmor, pojkvännen eller vem som helst över 25 år, säger Åsa Nohlström.

(För göteborgare under 25 år är alltså museerna gratis.)

– Förra året hade vi en kampanj i Nordstan inför jul, då sålde vi 2.600 årskort till väldigt positiva göteborgare, säger Åsa Nohlström.