Inleds 11januari på Göteborgs Stadsmuseum. Årsrika Göteborg 400 är en del av Göteborgs 400-årsjubileum. Syftet med festivalen är att lyfta frågor kring åldrande och hur göteborgarna kan ha ett gott liv hela livet. Årsrika Göteborg 400 pågår fram till september.

Klicka på bilden för att ladda ner programmet för januari och februari.

Årsrika Göteborg 400 är en jubileumsfestival för alla åldrar. Från 11 januari till september finns möjlighet att delta i allt från forskningsseminarier och utställningar till teater, film, musik och speeddejting.

– Vi behöver förändra berättelsen om liv och åldrande. Det finns utmaningar i samhället, men vi behöver samtidigt se de möjligheter vi har genom att bättre inkludera den äldre befolkningen. Den gemensamma kunskap och erfarenhet som finns här är en rikedom. Hela samhället har allt att vinna på att få upp ögonen för den, säger Helena Bjurbäck, äldreombudsman i Göteborgs Stad.

Kick-off på Göteborgs Stadsmuseum

11 januari är det kick-off i hörsalen på Göteborgs Stadsmuseum. Förmiddagen bjuder bland annat på en föreläsning med Ingemar Skoog, professor och föreståndare vid AgeCap, Göteborgs Universitet: ”70 är det nya 50 – och ibland till och med 20”.

Ett tryckt program kommer att finnas i januari på bland annat Göteborgs Stads mötesplatser, museer och bibliotek.

Festivalen arrangeras i samarbete med ett 20-tal aktörer, däribland AgeCap vid Göteborgs universitet, Åldersvänliga Göteborg, Göteborgs Stadsbibliotek och Generationsmöten i centrum Göteborgs Stad.