”Har fått otroligt positiv respons”. I somras förvandlades hela staden till ett galleri. Nu är gatukonstfestivalen Artscape 2016 över men det behöver inte göteborgarnas upplevelse av verken vara.

Karta Artscape 2016: Här hittar du konstverken

– Om man ser på förra Artscape festivalen i Malmö för två år sedan är samtliga verk kvar. Det ger en antydan om att hur det kan bli även i vår stad, säger Daniel Terres som är projektledare på Urban konst vid Göteborgs Stads kulturförvaltning.

7826.jpg
Många av konstverken på de tjugo husfasaderna runt om i Göteborg har bygglov på två år. Innan de går ut är det fastighetsägarna som måste ansöka om förlängt bygglov.

Daniel Terres menar att chansen är god att de kommer göra det.

– Fastighetsägarna har varit med i processen från första början och har en positiv grundinställning till verken.

Stöttar fastighetsägarna
Kulturförvaltning och Urban konst kommer även finnas tillgängliga för fastighetsägarna och hjälpa dem med ansökningar i fall de behöver det.

Om gatukonsten från Artscape 2016 bli permanent tror Daniel Terres att det kommer uppskattas av göteborgarna.

– Många av verken har fått otrolig positiv resons. Och när vi ordnade guidade visningar av dem under Kulturkalaset var intresset enormt. Varenda visning var fullsatt, säger han.

Artscape 2016 genomfördes i samarbete med Urban Konst, Göteborgs Stads kulturförvaltning, Göteborg & Co och är en del av Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

7808.jpg

Henrietta Kozica har smyckat kulturhuset Kåken på Kålltorpsgatan.