Nyrenoverade omklädningsrum. Nytt gruppträningsrum, nya skåp och nya omklädnings- och duschrum. Det är några av de förbättringar som står nu står helt klara efter den brand som förstörde stora delar av Askims simhall i oktober förra året.

− Efter branden var vi tvungna att stänga anläggningen. De delar som inte hade förstörts av branden var rök- och sotskadade, säger Hilda Johansson, badvärd i Askims simhall.

Nya träningsformer i ny lokal
I början av året smygöppnade simhallen för viss verksamhet och med tillfälliga lösningar. Under sommaren har gymmet blivit uppfräschat, dessutom har man byggt till ett nytt gruppträningsrum, där det finns plats att starta upp nya träningsformer.

− Vi arbetar hela tiden med att utveckla verksamheten och det är många som har efterfrågat mer variation på passen, säger Hilda Johansson och fortsätter:

− Förutom kettlebells, vattengympa och våtväst kommer man nu att kunna träna bodypump, något vi kallar utmaningen och funktionell träning i grupp.

Fler lekytor för barn
Andra förändringar är ett pågående arbete med att skapa fler och större lekytor för barn.

− Vi har många barn som följer med när syskonet är på simskola, så det är bra om de har någonstans att leka under tiden de väntar, säger Hilda Johansson.

Måndagen den 26 september återinvigs Askims simhall.