“En stor ära” Babben Larsson fick ta emot årets Lisebergsapplåd under måndagskvällen för att ha gjort Sverige gladare.  “Det är en stor ära! Det känns väldigt hedrande att stå i raden av de otroliga underhållare och fantastiska genier som fått priset innan mig”, säger hon.

Det var final för Lotta på Liseberg under måndagen. I samband med det presenterade Lisebergs vice vd Tina Resch och Lisebergs chef för säsonger & och events Lotta Carlsbogård  årets mottagare av Lisebergsapplåden.

Känner stor stolthet

Utmärkelsen gick till Babben Larsson som fick ta emot priset i brons på Stora scenen. Hon sjöng också en allsång tillsammans med Lotta Engberg.

– Att syssla med underhållning är bland det finaste man kan hålla på med och jag känner en stor stolthet över få göra det och över vårt skrå, säger Babben Larsson.

Delats ut sedan 1979

Lisebergsapplåden har delats ut sedan 1979. Mottagaren får en helgjuten bronsskulptur. Den föreställer två klappande händer och är skapad av konstnären Astri Bergman Taube. Tidigare mottagare är till exempel Lill-Babs, Povel Ramel, Astrid Lindgren, Håkan Hellström, Mia Skäringer och Christer Björkman.