Inviger ny satsning på lördag. Var ska en utställning om Selma Lagerlöf vara om inte på Selma Lagerlöfs torg? Backa bibliotek presenterar nu ett program och en utställning om nobelpristagaren som lånat sitt namn åt torget.

Tillsammans med Selma Lagerlöf-sällskapet och elever från Skälltorpsskolan inleder Backa bibliotek på lördag en månadslång satsning på Selma Lagerlöf – författarinnan från Mårbacka som tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909.

”Selma Lagerlöf i våra hjärtan” heter utställningen och programmet som invigs lördagen den 14 februari kl 13 med ett arrangemang för hela familjen på temat ”Kejsarn av Portugallien”. Selma Lagerlöfs bok från 1914.

Temakväll om Herr Arnes penningar
Bibliotekarien och estradören Björn de Verdier medverkar med en monolog. Föredrag och samtal kompletterar programmet.

Parallellt med utställningen planeras för en rad arrangemang fram till och med torsdagen den 12 mars.

Redan på måndag i nästa vecka kl 17.30 är det dags för nästa temakväll. Då blir det fokus på ”Herr Arnes penningar” – boken som kom ut redan 1904 och inspirerades av en en verklig händelse på Solberga prästgård.

I mars kommer det vid flera tillfällen också att bli filmvisningar. Det är elever från den intilliggande Skälltorpsskolan som gjort filmer på temat Selma Lagerlöf.