Temporär lösning klar i november. Backaborna har väntat länge på en ny idrottshall. Med hjälp av ett tillfälligt bygglov och en uppblåsbar, återanvändbar hall kommer bollsportandet i stadsdelen att få ett lyft redan den 17 november.

– Det här kommer verkligen att bli ett lyft för bollsporterna i Backa, konstaterar Bengt Berndtsson, tillförordnad fastighetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Femårigt provisoriskt bygglov
Nu har det nämligen äntligen blivit klart att det raska bygget av idrottshallen strax intill Skällstorpsskolan kommer att vara klart den 17 november, strax efter den spektakulära resningen av väggar och tak. Hallen är nämligen en så kallad övertryckshall som blåses upp med hjälp av varmluft, en teknik som både ger snabb byggtid och dessutom möjlighet att senare återanvända hallen på annan plats.

– Vi har ett femårigt, provisoriskt bygglov för den här hallen, i väntan på att utbyggnaden av Selma Lagerlöfs torg ska bli klar. I värsta fall går det enligt lagen att förlänga bygglovet i ytterligare fem år, men det tror vi inte ska behövas, säger Bengt Berndtsson.

Själva hallen rymmer precis en handbollsplan av fullformat, men utrymmet för åskådare inne i hallen är närmast obefintligt. Kopplat till den uppblåsbara hallen finns bland annat omklädningsrum i form av färdiga moduler och paviljonger, också de flyttbara den dagen då den permanenta idrottshallen är färdigbyggd i Backa.

3D1A.jpg

Foto: Saltex