Backa Teaters tre pjäser i brott- och straffprojektet tycks gå hem hos både publik och kritiker. Nu tilldelas det välbesökta projektet årets upplaga av Svenska Teaterkritikers Teaterpris. Priset består av äran och av ett konstverk som delas ut på teatern i februari.

I samband med att Backa Teater i november förra året flyttade in i de nya lokalerna på Lindholmen hade tre pjäser inom det så kallade brott- och straffprojekt premiär samma helg. Sedan dess har föreställningarna både uppskattats av publiken och fått positiv kritik i flera tidningar.

”Vågar vara angelägen”

Enligt Svenska Teaterkritikers motivering får teatern nu pris för att de lyckats producera ”teater som vågar vara angelägen och tränga sig tätt inpå hela sin publik, från sju år och uppåt utan slut”.

− Fantastiskt att projektet har fått ett sånt mottagande både publikmässigt och kritikermässigt! Hela teatern har jobbat oerhört mycket och verkligen investerat sina hjärtan i det, säger Mattias Andersson, Backa Teaters konstnärlige ledare, i ett pressmeddelande.