I sommar återinför stadsdelen Biskopsgården en gratis badbuss. Alla är välkomna att åka med till olika badplatser i Göteborgsområdet. Om det regnar kör bussen i stället till något av stadens inomhusbad. Första turen går den 2 juli.

Måndag till fredag, ända fram till den 3 augusti, kan Biskopsgårdens invånare ta badbussen till dagens dopp. Klockan nio på morgonen börjar upphämtningen vid Jättestensskolan och fortsätter sedan på ytterligare åtta busshållplatser. Hem från badet går bussen klockan tre.

− Vi har haft badbuss förut, men det var mer än tio år sedan, säger Margareta Sjöholm på Bo Bra i Biskopsgården.

En buss för alla

Hon berättar att den är till för alla, gamla som unga, men att det är på eget ansvar föräldrarna låter sina barn åka med.

− Man måste vara simkunnig om man åker utan vuxens sällskap. Vi har ingen personal med på bussen, säger Margareta Sjöholm.

Om det regnar går bussen ändå. Fast då kör den till något inomhusbad.

− Badbussen är fortfarande gratis, men entrén till badet får man betala själv.

Många barn kvar hemma

Bakgrunden till att badbussen har fått en ny chans är att allt fler barn och ungdomar är kvar i stan på sommaren.

− Förra året märkte vi att många barn var kvar hemma och det var rätt stökigt i stadsdelen. Vi har ganska dålig kommunikation med havet, även om vi bor nära. Det kan vara svårt att ta sig dit med kollektivtrafik. Därför testar vi det här i sommar, så får vi se om intresset finns.

Bakom badbussen står SDF Biskopsgården, Bostadsbolaget, Poseidon, Acta Newsec och Bovista.

Fotnot:
Övriga upphämtningsplatser är Svartedalsgatan, Skeppsbyggaregatan, Solstrålegatan, Temperaturgatan, Väderilsgatan, Friskvärderstorget, Önskevädersgatan och Höstvädersgatan.

Även i Kortedala kommer det finnas en badbuss. Läs mer här