”Finns här för dig”. Efter de uppskattade poolare-filmerna om hur man ska sköta sig i bland annat omklädningsrum och bastu kommer Göteborgs Stad nu med tre nya animerade filmer. Denna gång är temat badvärdarna och deras roll i simhallen.

Det är lätt att tro att en badvärds enda arbetsuppgift i simhallen är att rädda den som håller på att drunkna, men de gör så mycket mer.

Badvärdarna finns här för dig – för att du ska ha en så trevlig upplevelse i simhallen som möjligt. Det kan innebära att plåstra om någon som skadar sig, se till att inte leks i motionssimbanorna eller att städa i omklädningsrummen.

Visas i fem simhallar

– Badvärdarna är otroligt viktiga, men alla vet inte vad de gör eller vad de kan hjälpa till med. Därför gjorde vi tre filmer som lyfter dem och deras roll, säger Anette Hägnemo, samordnare bad på idrotts- och föreningsförvaltningen.

I filmerna visas olika situationer där en besökare kan behöva hjälp eller kan bli irriterad och hur badvärlden kan hjälpa till att förbättra eller förhindra situationer. Filmerna visas från och med vecka 44 på fem av Göteborgs Stads simhallar.