Pris till Mechanica och Helix. Den må vara tolv år gammal, men än kan ingen europeisk berg- och dalbana i trä mäta sig med Balders tjuskraft. Återigen har Lisebergs stolthet nämligen utsetts till bäst i Europa, samtidigt som kollegorna Mechanica och Helix fick andrapriser i sina kategorier.

Det var under den pågående branschmässan för organisationen IAAPA, International Association of Amusement Parks and Attractions, i Lisebergshallen som värden själv prisades för sina attraktiva attraktioner. Redan för två år sedan, när den senaste mässan hölls, vann Balder kategorin ”Europe’s Best Wooden Coasters”, och nu var det alltså dags igen.

Priset European Star Award delas ut i elva olika kategorier av en av de ledande branschtidningarna, Kirmes Park Revue, och framgångarna för Liseberg fortsatte när Helix fick ta emot ett andrapris i kategorin ”Europas Best Steel Coasters”.

Och inte nog med det: i en av tävlingens mest prestigefulla kategorier, ”Europes’s Best New Attractions”, vann årets nyhet Mechanica också ett hedersamt andrapris.

4D80.jpg